Etiketter

, , ,

Det kommer alltid att vara så att människan tillsist har det samhälle hon förtjänar. I vart fall som kollektiv. Det är nämligen så att människan i alla tider har fått kämpa (hårt) mot förtryck och andra orättvisor. Våra förfäder ute i Europa satte livet till både en och annan gång i diverse kamper. Därför har vi idag ett Europa som är friare än många andra platser på jorden. Dagens svenskar tycks dock inte ha förstått att kampen inte tog slut i och med införande av demokrati, inte ens tog den slut när svenskar fick yttrandefrihet. Tvärtom. Demokrati kräver ett aktivt engagemang, ett upplyst deltagande, och yttrandefrihet innebär att även förtryckare, våldsverkare, pedofiler och annat smått och gott får komma till tals och påverka opinionen (precis som det bör vara). Detta utgör inte ett problem förrän medelsvensken (eller nysvensken för den delen) slutar engagera sig. Det är en skam idag att vare sig medborgare eller media idag ägnar någon större tid åt att granska, belysa och protestera mot orättvisor. Vad är det för land som skall föras vidare?

När det kommer till den ovanliga och livliga debatten om Tenstavåldtäkten är det är inte så svårt att förstå vilka överväganden som genomsyrar Svea Hovrätts avgöranden, särskilt när man hör en gaggig Leif Silbersky i Debatt, med darrande läpp, slå fast att våldtäkt inte är våldtäkt. Vi pöbel fattar inget. Inte ens om vi har läst domen. Vi har helt enkelt inte samma insikter i målsägandens sexuella önskemål som bordellförespråkaren Silbersky. Vi måste förstå att det är så vanligt att femtonåriga flickor vill bli penetrerade av ett gäng kåta unga män som uppför sig som hundar i flock, att de inte hade en enda ANING om att de gjorde något fel. Det intressanta är att många avståndstagare viker sig så snart Leif auktoritärt hävdar även det mest ologiska och orättvisa i Tenstafallet. Leif debatterar mäns rätt att våldta i flock lika auktoritärt och ivrigt som han en gång debatterade mäns rätt till avancerad och kvalitativ porr, autentiska samlag på scen på teatern och givetvis legalisering av bordeller. Inte blir det bättre när man läser följande kommentarer på flashback (där merparten tycks ge Bordellmannen Leif idolstatus) .

Röster om gruppvåldtäkten i Tensta:

”Nu var det inte frågan om någon gruppvåldtäkt då det inte förekom någon dubbelpenetration och en kuk i munnen på henne samtidigt. Hon hade sex med var och en efter varann. Somliga nöjer sig med en man, andra vill ha flera på en kväll. 

/ Leif

”1. Tjejen får ångest då hon gillar att bli gangbangad. Att gilla detta är ju fel, särskilt om killarna är ”blattar”

2. Tjejen säger till ”vittnet” att hon blivit våldtagen.

3. Vittnet polisanmäler. Våldtäkt är ju olagligt.”

”Det är det som är poängen det har inte gått överstyr utan tjejen fick exakt vad hon ville sen ångrade hon sig efteråt. Alla 15 åriga tjejer är så här. Hon borde ha blivit bortgift tidigare då hade hon kunnat ha allt sex hon ville.”

”Det klart att hon ville ha sex med de alla annars skulle hon inte ha varit där från första början. Hon gick till festen fullt medveten om att hon skulle ha sex med minst en kille möjligen fler. Hon accepterade situationen för att hon ville ligga med alla annars skulle hon ha gått därifrån. Folk verkar inte vilja acceptera att en 15 årig tjej vill ha sex med flera killar.”

”Den här tjejen är 15 år gammal och precis början av sin sexuella karriär. Där är sex något som är mycket känsligt, om det skulle läcka ut till kompisarna etc. Att ligga med flera killar är kanske inte acceptabelt i hennes umgängeskrets. Därför kan det finnas en poäng att hon efter sexakterna ångrade sig och anmälde killarna för våldtäkt.

Bara för att man ångrar sex betyder det inte att en våldtäkt har begåtts. Det ungefär som jag skulle ha sex med en tjej och sedan går jag och ångrar mig och anmäler henne för våldtäkt. Det funkar inte så….”

”Den här tjejen följde ensam med sex unga män. Hon träffade dem på festen, kände dem inte, men följde ändå med dem in ett rum. Det är ju uppenbart att hon ville något mer än att bara titta på tapeterna där inne. 

Vi kan konstatera att flickan tillät ”våldtäkten” att fullföljas, helt utan motstånd. Därmed accepterade hon samlaget. Enligt uppgift har BO sänt lite subtila signaler och sagt ”nej” vid något enstaka tillfälle men i övrigt har hon legat duktigt i sängen i ett icke-hjälplöst tillstånd utan att avbryta akten. Detta har hon själv förkunnat i media. Hon accepterade situationen.

Visar man inget motstånd är man per definition inte tvingad till något.”

”Det är kul att läsa dina inlägg hehe. Hur kan man vara så där naiv? Skulle de bry sig om svensk lag i Tensta, skämtar du?

Ludret (ursäkta men det är hon) hamnade inte där av en slump. Blir man påsatt av 6 kamelryttare i Tensta så har man inte gått rätt. Tung ADHD, inte vet jag men nåt är väldigt fel i alla fall.

Hovrätten gjorde bedömningen att samtliga skall frias, jag håller med.”

Det vi har här är en ung flicka som gärna har samlag på fester och inte är stark nog att stänga igen benen när hon blir osäker.”

Var är diskussionen om kvinnosynen i Tensta? och i Sverige? Varför diskuterar vi inte hur det kommer sig att detta femtonåriga barn  på flera ställen på nätet av vuxna män kallas ”orre”. Alltså Hora? Varför diskuterar vi inte hur detta femtonåriga barn blev omtalad som ”Orre” i skolan efter att våldtäktsmännen och hennes egna vänner spridit ut vad som hänt med henne?  Att den friande domen debatteras är ovanligt och bra. Det är rent av väldigt bra. Domen är emellertid inte ett olyckligt undantag som skall diskuteras som en enskild företeelse. Domen reflekterar det samhälle vi lever i med alla dess värderingar. Det är dessa vi måste protestera mot.

Annonser