Etiketter

, ,

Suspicio ställer sig frågande till hur man skall tolka polisens vägran att utreda brott mot barn. I detta fall en ny nätpedofil. Trots att polisen såväl har fått kännedom om samt en anmälan om (fullt tillräckligt för att inleda FU) pågående härjningar av en förmodad nätpedofil så vägrar de helt sonika att utreda saken. De vidgår dessutom att de har lagt ned utredningen inte mindre än tre ggr utan att ha vidtagit några som helt utredningsåtgärder.

http://suspicio.wordpress.com/2013/11/01/hur-ska-man-tolka-att-polis-inte-vill-utreda-natpedofil/

Men i ärlighetens namn är väl detta inte särskilt konstigt. Svensk polis är idag i bästa fall ett skämt (i vart fall fram till den dag man blir utsatt för brott. Då skrattar man troligen inte längre åt inkompetensen. Då drabbas man av den). Med otaliga kritiska påpekanden från JO om att brott inte utreds ordentligt, att de läggs ned utan att utredningsåtgärder överhuvudtaget kommit till stånd, att brott rent av preskriberas i massor utan att polisen vidtagit några utredningsåtgärder på fem år (i de fåtal fall numera som inte läggs ned så att polisen slipper arbeta), och med rekordlågt förtroende från allmänheten samt med sämst brottsuppklarningsresultat NÅGONSIN (trots att polismyndigheten har fått tillskott efter tillskott av pengar och personal) så härjar inkompetensen och oviljan att sköta sitt arbete vidare inom svensk polis.

För att återgå till Suspicios frågeställning så hjälper det troligen knappast brottsoffren att  barnporr ligger på polisens topp 5 vad gäller brott utförda av polis.

 

 

Annonser