Etiketter

, , ,

Efter att ha sett Uppdrag Gransknings partsinlaga i vårdnadsmålet mellan Sofia och Erik (som ännu inte är avgjort men vars utgång man börjar ana) samt läst de förhör samt utredningar som publicerats på Internet finns det bara en slutsats att dra. Sverige som samhälle är troligen bland de mindre jämställda i Europa. Landet, samhället och dess resurser är mansorienterade på bekostnad av barn och kvinnor som alltså intar en försvarslös position i de fall motparten är en man.

Många är de kvinnor som desperat har vänt sig till media, bl.a. Uppdrag Granskning i desperata försök att få denna sanslösa orättvisa uppmärksammad. Svaret blir alltid det samma, nej. Sådant håller de inte på med. I vart fall inte om anmälaren är kvinna. Istället väljer Uppdrag Partsinlaga.. förlåt..Granskning ett av VÄLDIGT FÅ fall där socialtjänsten faktiskt har gjort en fristående riskbedömning (vilket de skall göra men i de flesta fall inte gör) för att hjälpa en psykiskt sjuk pappa som enligt uppgift från sin egen dotter i förskoleålder utnyttjar sitt barn sexuellt att få rätt i en pågående vårdnadstvist. Man sorterar bort alla obekväma fakta och sänder en 45 min. lång partsinlaga där endast Erik själv får komma till tals och som knappast kan lämna domare och nämndemän i den kommande vårdnadsförhandlingen om barnet ”Ellen” oberörda.

Man kan ställa sig frågan; varför? Stack det så i ögonen att en socialtjänst faktiskt tog sitt ansvar även om det innebar att man gick emot en pappas vilja? För resultatet av partsinlagan blir onekligen att socialtjänster i än mindre omfattning tar sitt ansvar och skyddar barnen. De enda som tjänar på detta är män som begår övergrepp, är våldsamma eller annars farliga för sitt barns hälsa och utveckling. Är det dessa män som tv-licensen skall skydda?

Skulle Janne Josefsson och CO skicka sina egna barn hem till Erik på obevakat umgänge? Tveksamt..

Heder till NoBoyToy som skall anmäla programmet! Fler kloka ord om pedofilkramarna UG finns här:

http://noboytoy.blogspot.se/2013/09/uppdrag-granskning-om-incestanklagelser.html

och här: http://suspicio.wordpress.com/2013/09/15/mejla-uppdrag-granskning/